Menu Sluiten

Smart Home Projecten


Smart home projecten

Informatie over smart home projecten en domotica.

Domotica ook wel huisautomatisering of smart homes genoemd is het toepassen van elektronica en huisnetwerken ten behoeve van de automatisering van processen in en om een woning, een kantoor of een klein bedrijf.

De meeste Domotica toepassingen hebben betrekking op comfort, veiligheid en efficient energiegebruik. Hieronder valt eveneens het beheer via smart home projecten van verwarming, airconditioning en HVAC en verlichting.

Naast de vele voordelen van smart homes, zijn deze projecten ook geweldig om je huis comfortabeler te maken om in te wonen.

Een slimme luidspreker is een van de beste manieren om een smart home-project te maken. Deze apparaten zijn gebouwd om uw gewoonten en patronen te leren. Ze kunnen ook gegevens over uw huis verzamelen om de energie-efficiëntie en beveiliging te verbeteren. Als u uw huis comfortabeler wilt maken, kunt u een slimme stekker voor uw apparaten aanschaffen. Deze stekkers worden in stopcontacten gestoken en maken verbinding met de app. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u de apparaten plannen om uit zichzelf te werken of wanneer u wilt dat ze worden ingeschakeld.

Domotica kan men ook omschrijven als de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning

.

IoT Domotica Solutions is gevestigd in Lier, provincie Antwerpen, en is gespecialiseerd in KNX gebaseerde Smart Home projecten, Systeemintegraties, Spraaktechnologie, Visualisatiesystemen, Internet of Things, IoTen Immotica. Zij richt zich zowel tot de particuliere markt als tot de tertiare sector zoals o.a. kantoren, winkels en praktijkruimten.

KNX is de enige wereldwijde open domotica standaard die niet gebonden is aan enig fabrikant, en waarbij de intelligentie verspreid zit over alle componenten heen. Dankzij de strenge regelgeving hebben KNX componenten bovendien een zeer lange levensduur en blijven ze ten alle tijde compatibel met alle nieuwe KNX componenten.

Er zijn veel andere smart home-projecten beschikbaar voor beginners en experts. Een slimme deurbel is een geweldig voorbeeld van een smart home-project. Het maakt verbinding met een deurbel, waarmee je op afstand kunt communiceren met bezoekers.

Een ander project dat je kunt maken is een slimme thermostaat. Dit apparaat is verbonden met een gloeilamp en kan de temperatuur van je huis regelen. Het kan ook je BMI bijhouden. De mogelijkheden zijn eindeloos met slimme technologie in je huis.

Een slimme thermostaat kan een geweldige manier zijn om energie te besparen. Met een Nest-thermostaat kunt u de temperatuur instellen die u wilt en plannen wanneer u dat wilt. Het apparaat is verbonden met het internet, waardoor je gemakkelijk verbinding kunt maken met andere apparaten en hun activiteiten kunt controleren. Als je een smartphone hebt, kun je de app van je smartphone downloaden en je verwarmings- en koelsysteem bedienen. Het gebruik van een thermostaat kan u ook meldingen sturen, wat u zal helpen uw energierekeningen te beheren.

Domotica of smart home projecten houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller of computer. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriele bedrijfsautomatisering toegepast op een woning.

Het bouwen van smart home-projecten kan zeer de moeite waard zijn, maar het kan moeilijk zijn om ze goed te doen. Of u nu een bewegingssensorlamp in uw huis wilt installeren of een scoreteller voor een videogame, er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u aan de slag gaat. Hieronder vindt u enkele van de beste manieren om aan de slag te gaan met een smart home-project. Afhankelijk van uw persoonlijke behoeften, kunt u zelfs de twee combineren.

De tweede generatie domotica of smart home is standaard voorzien van een ethernetaansluiting. Via deze aansluiting kunnen audio-, video-, verwarming-, airco-, alarm- en andere systemen op een eenvoudige manier worden gekoppeld met het LAN, Local area network, of het WAN, Wide area network. Hierdoor kan men thuis maar ook vanuit kantoor het domoticasysteem beheren via de pc, smartphone of tablet. Zo kan men bijvoorbeeld via internet de camerabeelden volgen en ingrijpen wanneer een leverancier het licht heeft laten branden. Of kan men de aanwezigheidssimulatie opstarten zodat het lijkt alsof men thuis is. Info over smart home projecten

Meer info over Smart home projecten

Wat kunnen we nog vertellen over smart home projecten en domotica toepassingen.

Een slimme thermostaat kan een geweldige manier zijn om energie te besparen. Met een Nest-thermostaat kunt u de temperatuur instellen die u wilt en plannen wanneer u dat wilt. Het apparaat is verbonden met het internet, waardoor je gemakkelijk verbinding kunt maken met andere apparaten en hun activiteiten kunt controleren. Als je een smartphone hebt, kun je de app van je smartphone downloaden en je verwarmings- en koelsysteem bedienen. Het gebruik van een thermostaat kan u ook meldingen sturen, wat u zal helpen uw energierekeningen te beheren.

Om de verschillende hardware- en softwareproducten met elkaar samen te laten werken is een communicatieprotocol nodig. Er zijn verschillende protocollen in gebruik met elk hun eigen voor- en nadelen. Hierbij valt te denken aan snelheid, stroomgebruik, open standaarden, enz… Hierdoor werken componenten van verschillende fabrikanten en soms zelfs van dezelfde fabrikant niet altijd goed met elkaar.

Een veel gebruikte standaard van smart home projecten is KNX.

Er zijn veel verschillende onderdelen van een slimme woning. Zo kan een Energy Switch de elektriciteitsbron van een slim huis veranderen van een traditioneel elektriciteitsnet naar een fotovoltaisch systeem.

Andere producten kunnen een slim verlichtingssysteem voor thuis omvatten. Sommige van deze systemen kunnen ook worden geprogrammeerd om autoriteiten te waarschuwen als zich een potentieel gevaar voordoet. U kunt een smart home project creëren met een budget of met een geavanceerd budget.

Meer info over smart home projecten nu op iot-domotica.solutions.

Tags

Domotica Installateur Lier | Domotica Installateur Provincie Antwerpen | Domotica Installatie Lier | Domotica Installatie Provincie Antwerpen | Domotica Lier | Domotica Systeemintegratie Lier | Domotica |